Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، ارزش افزوده ساخته تولید قطعات بزرگ در عملیات حرارتی بسیار زیاد است و تاکنون 500 تن ضایعات فلزی به قطعات مفیدی برای شرکت ها بدل و برای کشور یک میلیون و 250 هزار دلار منفعت ارزی داشته است.

توسعه صنعت آزمایشگاهی و اتصال آن به صنایع مختلف دستاوردهای فناورانه بزرگی برای کشور دارد و عوائد آن در کنار سوددهی برای فعالان این حوزه؛ نصیب بخش اقتصادی کشور هم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور مثال بازیابی ضایعات صنایع و تبدیل آنها به قطعات راهبردی با انجام آزمون‌ها و تست‌های آزمایشگاهی میسر شد و تولید قطعات کاربردی در صنایع را فناورانه کرد. این اتفاق کمک کرده است تا 500 تن ضایعات فلزی به قطعات مفید و کاربردی برای شرکت‌ها تبدیل شود.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان حامی اصلی شرکت‌ها و مجموعه‌های دانش‌بنیان، از شرکت عملیات حرارتی کاوه کهن دژ، برای طراحی بومی «فرآیند دانش‌بنیانی عملیات حرارتی قطعات بزرگ» حمایت کرده است تا به‌واسطه آن قطعات بزرگ و خاص مورد نیاز شرکت‌ها و صنایع تولید شود.

عملیات حرارتی فرآیند گرمایش و خنک‌‎‌کاری کنترل‌شده مواد برای تغییر ساختار و ویژگی آن‌ها است. از آنجایی که توسط عملیات حرارتی می‌‌توان خواص فیزیکی و مکانیکی مواد را تغییر داد و هم از آنجایی که این تغییر در خواص باعث تغییر خاصی در شکل قطعات نمی‌‌شود، عملیات حرارتی را یکی از مهم‌‍‌ترین و پرکاربردترین فرآیندهای صنعتی می‌دانند. در فرآیند عملیات حرارتی که به روش القایی صورت می‌گیرد باید از کوره‌های آلیاژی در فرآیندی خاص استفاده شود.

صرفه جویی 80 میلیارد تومانی ارزی

تاکنون 200 قطعه بزرگ به روش عملیات حرارتی برای شرکت های اسفراین، فولاد غرب و فولاد گیلان ساخته و بیش از 10 فرصت شغلی نیز ایجاد شده است. در شرکت فولاد مبارکه اصفهان معادل 80 میلیارد تومان بواسطه ساخت قطعه توسط عملیات حرارتی صرفه جویی ارزی انجام شد که مشخصا می‌توان با اتکا به دانش داخلی این حجم را افزایش داد.

عملیات حرارتی به علت افزایش استحکام و سختی آلومینیوم و مقاومت آن در برابر خوردگی، بالا بردن قابلیت شکل ‌پذیری و نرمی آلیاژ آلومینیوم و برای از بین بردن تنش‌های ایجاد شده در عملیات جوشکاری یا ریخته‌گری در دستور کار قرار می گیرد.

عملیات حرارتی فولاد برای منسجم سازی مولکولی، تنش‌زدایی و بهبود خواص الکتریکی و مغناطیسی انجام می ‌شود. از دیگر کاربردهای آن، افزودن خواص جدید به فولاد همچون انعطاف، ضربه‌‌پذیری بالا و مقاومت در برابر فرسایش است.

تولید قطعات با قطر بزرگ توسط عملیات حرارتی

تولید قطعات با قطر عظیم که معمولا در غلتک‌ها به کار می روند نیز می توان از عملیات حرارتی استفاده کرد. چند سال پیش و زمانی که تحریم ها علیه کشور تشدید شد، بواسطه عملیات حرارتی اجازه ندادیم تا خطوط تولید شرکت های فولاد متوقف شود.

ارزش افزوده ساخته تولید قطعات بزرگ در عملیات حرارتی بسیار زیاد است و تاکنون 500 تن ضایعات فلزی به قطعات مفیدی برای شرکت ها بدل شده است که برای کشور یک میلیون و 250 هزار دلار منفعت ارزی داشته است. عدم صادرات غلتک از کشورهای دیگر به ایران در زمان تحریم می توانست خسارت‌های زیادی به صنعت کشور تحمیل کند اما این امر بواسطه عملیات حرارتی رقم نخورد.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فولاد ضایعات فلزی خبرخوب عملیات حرارتی برای شرکت ها تولید قطعات 500 تن ضایعات قطعات بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۶۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان

رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان گفت: هدف رویداد صدرا، همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، غلامرضا خاکساری در افتتاحیه رویداد صدرا که به همت دانشگاه آزاد واحد همدان برگزار شده است، اظهار‌ داشت: رویداد صدرا مسیری برای رشد اشتغال و تحقق تعهد 7500 نفری اشتغال فارغ‌التحصیلان بیکار در استان همدان است.

وی با بیان اینکه در سند تحول و تعالی دانشگاه به موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه توجه ویژه شده است، بیان کرد: به همین منظور تعامل و همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان با هدف ترویج فرهنگ کار‌آفرینی در بین دانشجویان و دانشگاهیان و همچنین توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در دستور کار این واحد دانشگاهی قرار دارد.

رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان با بیان اینکه با ورود دانشگاه به صنعت می‌توان در حل مسئله‌های مختلف مثمر ثمر عمل کرد، گفت: با ورود دانشجو به عنوان کارورز، و کسب مهارت برای ورود به بازار کار می‌توان توسعه اقتصاد و اشتغال پویا را در این زمینه با همکاری صنعت و دانشگاه به خوبی شاهد بود.

خاکسار همچنین با اعلام اینکه طرح پویش نیز در راستای تقویت توانمندی دانشجویان در ارتباط با صنعت و بازار کار راه‌اندازی شده است، بیان کرد: در اجرای این طرح دانشجویان تحصیلات آکادمی را توامان با تجربه مهارت‌آموزی دنبال خواهند کرد و همچنین دانشگاه امکان اشتغال همزمان با تحصیل را برای دانشجویان فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در طرح پویش دانشجو هیچ هزینه‌ای را بابت این واحد نمی‌پردازد تا بی‌دغدغه زمینه مهارت‌آموزی محقق شود، بیان کرد: مهارت‌آموزی مانع از هدررفت منابع می‌شود و به دنبال آن اشتغالزایی ایجاد خواهد شد بنا‌بر‌این اگر بخواهیم دانشگاه به سمت دانشگاه‌های نسل سه و چهار حرکت کند و مشکلی از مشکلات جامعه را حل کند، باید مهارت‌آموزی را تقویت کنیم.

رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه

در ادامه حجت‌الاسلام رضا محمدی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان، اظهار داشت: با از بین برداشتن حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه ‌و با تقویت این رویکرد، هم تحصیل انجام می‌شود و هم بازار کار دقیقی پیش روی دانشجویان است.

وی با بیان اینکه رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه است، بیان کرد: اگر به این رویداد توجه ویژه شود می‌تواند منجر به اثرگذاری بودن نقش دانشگاهیان در بازار کار و توسعه استغال استان همدان شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • نخستین بار در صنایع پتروشیمی کشور صورت گرفت؛ تبدیل وضعیت کلیه نیروهای پیمانکار به قرارداد مستقیم با پتروشیمی امیرکبیر
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت