Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، علیرضا نصراللهی مجری طرح های نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت تولید نیروی برق حرارتی در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بیش از یکسال است که فرآیند ورود توربین‌های کلاس F به صنعت برق حرارتی کشور آغاز شده و در این مدت، موفقیت‌های خوبی در این زمینه حاصل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگرچه تحریم‌ها بی تأثیر نبوده اما با تدابیری که در وزارت نیرو، شرکت تولید نیروی برق حرارتی و پیمانکاران و مشاوران انجام شده، نگرانی برای ادامه مسیر ورود و داخلی سازی توربین های کلاس F در صنعت برق حرارتی کشور نداریم.

مجری طرح های نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت تولید نیروی برق حرارتی تصریح کرد: بحث توربین‌های کلاس F یک پروژه بزرگ محسوب می شود چرا که پیشرفته‌ترین مجموعه سیکل ترکیبی نیروگاهی جهان قرار است وارد کشور ما شود، انتقال تکنولوژی و بهره برداری صورت بگیرد و این دستاورد بزرگی است.

وی ادامه داد: در قرارداد 5000 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F قرار بر انتقال تکنولوژی است و در این قرارداد باید 11 توربین کلاس F گازی را در داخل کشور شروع به ساخت کنیم که دو واحد نخست آن به طور مستقیم از کارخانه زیمنس آمده و در نیروگاه بندرعباس نصب شده و کارهای مونتاژ توربین سوم که مربوط به نیروگاه اندیمشک است در مجموعه کارخانه توگا، با درصد کمی از ساخت داخل انجام شد.

نصراللهی با بیان اینکه توربین چهارم مربوط به نیروگاه سیکل ترکیبی سهند است، گفت: در این توربین، درصد بیشتری از ساخت داخل اتفاق می افتد؛ این توربین اکنون در گمرک کشور است و منتظریم تا شرایط ترخیص آن فراهم شده و به کارخانه توگا منتقل شود.

وی افزود: توربین های 5 و 6 کلاس F‌ نیز هم‌اکنون در طی فرآیند حمل هستند؛ از اینرو در اجرای فاز اول قرارداد توربین های کلاس F مشکلی نداریم.

مجری طرح های نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت تولید نیروی برق حرارتی تصریح کرد: نیروگاه هنگام یا همان بندرعباس، اکنون در مرحله پیش راه‌اندازی است و اکنون عملیاتی روی برق‌داری ترانس نیروگاه در حال انجام است، عملیات نصب رو به اتمام است، عملیات فلاشینگ روغن انجام شده و امیدواریم زودتر سوخت گازوئیل به کارگاه شارژ شود تا فلاشینگ سوخت گازوئیل را هم انجام دهیم.

وی ادامه داد: طی چند هفته آینده اولین واحد گازی با توربین کلاس F به مدار بهره برداری وارد می شود؛ توربین دوم نیز در فونداسیون مربوطه استقرار پیدا کرده و تجهیزات آن نیز در محل کارگاه است و عملیات نصب آن نیز بلافاصله بعد از توربین اول انجام می شود.

نصرالهی با بیان اینکه تدابیری برای تأمین ارز مورد نیاز پروژه اتخاذ شده، گفت: در خصوص تأمین مالی پروژه نگرانی وجود ندارد.

وی افزود: نیروگاه بعدی نیروگاه اندیمشک است که عملیات ساختمانی آن بیش از 2 ماه است که به صورت جدی شروع شده، الان دیوار پیرامونی نیروگاه در حال تکمیل بوده و عملیات فونداسیون توربین و ساختمان کنترل مرکزی در حال انجام است.

مجری طرح های نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت تولید نیروی برق حرارتی تصریح کرد: در بارش های سال گذشته که منجر به بروز سیلاب در لرستان شده بود، جاده قدیم پلدختر به خرم آباد آسیب دیده و ما ناچاریم محموله سنگینمان را از آن جاده عبور دهیم، لذا توربین شماره 3 ما مدتهاست که در کارخانه توگا مانده و نمی توانیم آنرا به محل پروژه ارسال کنیم؛ تدابیر دیگری توسط پیمانکار اندیشیده شده که از مسیرهای دیگری برود، مسیرهایی است که ریسک دارد و باید تمام جوانب آن اندیشیده شود.

وی ادامه داد: اگر شاهد بازگشایی جاده مذکور باشیم، بهتر است؛ اما در غیراین صورت، باید از مسیرهای دیگری توربین را به سایت برسانیم.

نصراللهی با بیان اینکه نیروگاه بعدی کلاس F که احداث خواهد شد نیروگاه سهند است، گفت: در این نیروگاه، سایت تحویل پیمانکار شده و عملیات ژئوتکنیک در حال آغاز است و به محض اینکه عملیات ژئوتکنیک انجام شده و از خاک آنجا خیالمان راحت شود، بحث طراحی فونداسیون پیش خواهد رفت.

مجری طرح های نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت تولید نیروی برق حرارتی در پاسخ به اینکه آیا تا پایان پاییز امسال، شاهد ورود اولین واحد کلاس F ایران به مدار بهره برداری هستیم، گفت: برنامه ما برای بهره برداری از این واحد، آبان ماه امسال بود؛ ولی بحث های تحویل گازوئیل مطرح است، چرا که سوخت گاز را باید از سه کیلومتری نیروگاه انشعاب می گرفتیم که به علت وجود معارض‌های متعدد، در حال تلاش برای رفع معارض و احداث خط لوله هستیم و تا قبل از اینکه سوخت گاز بیاید، ناچارا باید از سوخت گازوئیل استفاده کنیم و سوخت گازوئیل نیز حساسیت های خودش را دارد، از اینرو داریم تلاش می کنیم ظرفیت اول 5 میلیون لیتری گازوئیل را تأمین کنیم تا کارهای فلاشینگ و استارت اولیه را انجام دهیم، در غیراین صورت مجبوریم تا دی ماه یا بهمن ماه منتظر بمانیم تا سوخت گاز به نیروگاه برسد و با سوخت گاز، واحد نخست گازی نیروگاه هنگام را به مدار بهره برداری وارد کنیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۰۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری نیروگاه شهید رجایی

جواد دوستی معاون مهندسی و برنامه ریزی شرکت مدیریت تولید برق شهید رجایی گفت: با پایان آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری این نیروگاه و بازگشت دوباره واحد شماره ۴ به مدار تولید، ۲۵۰ مگاوات به ظرفیت تولید شبکه سراسری افزوده شد.

دوستی افزود: مطابق برنامه ریزی‌های به عمل آمده، فعالیت‌های تعمیراتی واحد‌های این نیروگاه برای آمادگی تولید انرژی الکتریکی به ویژه در پیک مصرف تابستان ۱۴۰۳، تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه به پایان می‌رسد که در همین ارتباط، با پیوستن دوباره واحد شماره ۴ بخاری به مدار تولید برق، آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری نیروگاه شهید رجایی هم به پایان رسید.

وی اضافه کرد: فعالیت‌های تعمیراتی این دوره در حوزه‌های مکانیک، الکتریک و ابزاردقیق انجام شد که بازدیداز فن‌ها والکتروموتور‌های ۶.۶ کیلوولت، بازدید از کانال‌های دود وهوا، بازدید دوره‌ای مشعل ها، دمونتاژ، بازدید، تست و مونتاژ والو‌های بای پاس و آماده سازی برج خنک کن در حوزه مکانیک و فعالیت‌های مربوط به ژنراتور و سیستم تحریک، تست رله‌های حفاظتی ژنراتور، بازدید از ترانس‌ها و تست رله‌های حفاظتی آنها به همراه تست ها، بازدید‌ها و تعمیرات تجهیزات ابزاردقیقی هم در حوزه‌های الکتریک و ابزاردقیق به انجام رسید.

نیروگاه‌های حرارتی بیش از ۹۰ درصد از انرژی الکتریکی کشور را تامین می‌کنند که در این میان، سهم نیروگاه شهید رجایی با ۱۳ واحد بخاری و سیکل ترکیبی، حدود ۳/۵ درصد است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • دسترسی بزرگراه همت غرب تا خرداد سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد
  • پایان آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری نیروگاه شهید رجایی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • از بازار داغ دید و بازدید‌ تا تریبون‌های آزاد/ تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است